Skip to main content

Utdanning / Skole: Industriell økonomi og teknologiledelse, NTNU

Profil: Produktutvikling og produksjon / Finans

 

Jeg var heldig å få tilbringe ni lærerike uker av sommeren 2019 som Summer Analyst i Elkem – en av verdens ledende silisiumprodusenter. Ved å jobbe på en rekke forskjellige prosjekter for flere av Elkem’s divisjoner, har jeg blitt godt kjent med Elkem som organisasjon og mange av de dyktige og hyggelige menneskene som jobber her.

Mesteparten av sommeren har jeg tilbragt ved hovedkontoret i Oslo, men jeg har også fått reist en del. Jeg har jobbet på prosjekt både i Kristiansand, Trondheim og Bremanger. Mot slutten av sommeren var jeg så heldig å få reise til Shizuishan i Kina. Selv om dagene gikk til jobbing, ble det mer enn nok tid til litt sightseeing. Jeg besøkte blant annet et Buddhisttempel, red på kamel i ørkenen og kjørte beach buggy.

Prosjektene jeg har jobbet med har vært svært varierte. Jeg har blant annet jobbet med markedsanalyser, kartlegging av produksjonsprosesser for å identifisere muligheter for forbedring og modellering i Excel. Oppgavene er godt definert, men man får fremdeles frie tøyler til å løse oppgavene slik man selv ønsker. Det gjorde at jeg virkelig følte eierskap til og ble fornøyd med sluttproduktene.

Sommeren hos Elkem har vært ekstremt spennende, lærerik og givende. Man jobber med ekte og relevante prosjekter som faktisk benyttes i etterkant, samtidig som man får svært god oppfølging underveis. Om du ønsker fantastiske læremuligheter og en smakebit av hvordan det er å jobbe i Elkem, anbefaler jeg på det sterkeste å søke som Summer Analyst!