Skip to main content

Studie: Industriell økonomi og teknologiledelese, NTNU Trondheim

I sommer har jeg hatt internship i Elkem under avdelingen Corporate Business Support (CBS). Avdelingen springer ut i alle Elkems avdelinger og gir et godt overblikk over bedriften.

Jeg hadde gjennom mitt opphold ett hovedprosjekt innenfor forretningsutvikling. Prosjektet handlet om å videreføre og bygge en analyse og modell innenfor et av de største pågående prosjektene til Elkem. Dette var innenfor Silicones divisjonene, med behov for at jeg dykket inn i kjemi-prosessene og økonomiske analyser av disse. Jeg var heldig nok til å få besøke produksjonen i både Lyon i Frankrike og i Xinghuo i Kina for å få bedre innsikt i prosjektet. Dette var en ny og utrolig gøy opplevelse. Prosjektet bunnet ut i en presentasjon for ledelsen i Elkem, som alle var ekstremt engasjert i min analyse.

I tillegg til hovedprosjektet ble jeg også introdusert for andre Elkem aktiviteter. Blant annet var jeg med å bygge en finansiell analyse av en ekspansjon av produksjonen i India. Og jeg fikk et innblikk i analyser og forhandlinger i forkant av et M&A prosjekt.

Utenfor jobb har jeg fått være med på kajakkurs og spinning i regi av Elkem. Jeg har også fått mulighet til å låne en av Elkems feriehytter for en helg.

Sommeren i Elkem har vært utrolig spennende og relevant for studiene. Opplegget er profesjonelt og jeg føler virkelig at jeg har bidratt til noe større i Elkem. Fra første dag er det fullspekket med møter og opplæring og man får tett oppfølging gjennom hele sommeren. Jeg vil anbefale et internship i Elkem til alle som ønsker bratt læringskurve, spennende prosjekter og nye opplevelser!