Skip to main content

Studie: Industriell økonomi og teknologiledelse, NTNU

Profil: Investering, finans og økonomistyring, med kunstig intelligens, datateknologi

I de ni ukene som Summer Analyst hos Elkem’s Corporate Business Support-avdeling har jeg fått muligheten til å jobbe med flere utfordrende prosjekter. Blant annet har jeg jobbet med prosjekter innen digitalisering og modellering, og besøkt tre av Elkems verk i Norge.

Allerede tredje dag i jobben ble jeg sendt ut på et digitaliseringsprosjekt på Elkems verk i Bremanger. Her ble jeg utfordret med tanke på å sette meg inn i problemstilling kjapt og forstå behovet til oppdragsgiver. Deretter dro jeg til Mo i Rana i to uker for å jobbe med et modelleringsprosjekt. Her fikk jeg grundig innsikt i daglig drift av smelteverket og mulighet til å jobbe med de som virkelig er hands-on på verdiskapningen i Norge.

Jeg fikk også jobbe sammen med Jesper, en annen summer analyst, på et prosjekt. Vi fikk dra til Kristiansand og lære om produksjonen der med spesielt fokus på lagerstyring. Her fikk vi virkelig utfordret oss med tanke på samarbeid, kreativitet og problemløsning.

Det som har vært gjennomgående for alle prosjektene er at de er komplekse og krevende, og man har stor påvirkningskraft på hvordan man skal jobbe med de. I tillegg opplevde jeg at problemstillingene i høyeste grad er reelle, noe som gjør det enda mer spennende å jobbe med. Jeg har lært mye både faglig og personlig, og har blitt pushet litt utenfor komfortsonen til tider, noe jeg syns er viktig i et internship.

Hilsen,

Sondre, en veldig fornøyd Summer Analyst.